I letos stejně jako v jiných letech se naše škola zapojila do projektu „Zdravé zuby.“ Jde o výukový program péče o chrup pro děti 1. stupně ZŠ. Cílem tohoto programu je zlepšit zubní zdraví dětí a mládeže a vytvořit tak předpoklady k zajištění zdravých zubů i u dospělé populace v budoucích letech.

Již od začátku školního roku, tedy v měsíci září, se mladší děti v rámci výchovy ke zdraví, která je součástí předmětu prvouka, seznamují se svým chrupem. Formou pracovního listu se učí o své zuby správně pečovat, jak často a dlouho je potřeba si zuby čistit, jaký je nejvhodnější zubní kartáček, kolik zubů má dětský chrup i chrup dospělého člověka, jak se jednotlivé zuby jmenují, co správně jíst, abychom se vyvarovali zubnímu kazu atd.

Součástí tohoto projektu je také soutěž, ve které každý žák 1. stupně obdrží ve škole soutěžní kartu. Úkolem učitele je motivovat děti k tomu, aby navštívily svého zubního lékaře, který jim do karty potvrdí razítkem jejich vyšetření. Děti si svoji kartu celou vyplní, vypíší údaje o sobě a zodpoví na soutěžní otázku.

Všechny odevzdané karty se posílají hromadně za celou školu na danou adresu do 1. května 2014, kdy soutěž končí. Výherci z řad dětí mohou vyhrát velmi pěkné ceny, vyhodnocení soutěže proběhne v červnu tohoto roku.

knizka ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA